2 Kasım 2015 Pazartesi

Rize Yemekleri

Mıhlama Tarifi

Malzemeler:
  • 200 g kolot peyniri (telli peynirle, eritme peynirle ya da imansız peynirle de yapılır aslında ama bu peynirleri her zaman bulamıyoruz kaşar peyniri ile de yapıyoruz.  )
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Tavada erittiğimiz tereyağının suyu ekleyin, üzerine mısır ununu dökerek hızlıca karıştırın. Kaynadıktan sonra üzerine küçük küçük parçalara ayırdığımız peynirleri dökerek peynirler eriyene kadar karıştırın. Afiyet olsun.
Lahana Sarması

Hamsi Tava

Mıhlama

Kara Lahana Çorbası

Hamsi Çığırta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder