Mıhlama Tarifi
Malzemeler:
- 200 g kolot peyniri (telli peynirle, eritme peynirle ya da imansız peynirle de yapılır aslında ama bu peynirleri her zaman bulamıyoruz kaşar peyniri ile de yapıyoruz. )
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Tavada erittiğimiz tereyağının suyu ekleyin, üzerine mısır ununu dökerek hızlıca karıştırın. Kaynadıktan sonra üzerine küçük küçük parçalara ayırdığımız peynirleri dökerek peynirler eriyene kadar karıştırın. Afiyet olsun.
|
Lahana Sarması |
|
Hamsi Tava |
|
Mıhlama |
|
Kara Lahana Çorbası |
|
Hamsi Çığırta |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder